Villa Vaucluse

Photographer:
Categories:
Latest Work, Residential
Share:

Our client’s brief was to modernise the interiors and outdoor spaces of their family home with comfort and functionality in mind while staying true to the original Mediterranean features. With very clear direction and a fantastic art collection to work with, colour was introduced in bold ways throughout the home, with neutral surroundings. 

We designed the living, dining and outdoors with a fresh and simplified approach. Maintaining a neutral material palette as the base for our client’s bold artwork collection, we introduced colour in the soft furnishings and accent pieces. The finishes are natural, raw and layered which adds sophistication and calm to a busy family home.

It was imperative for us to create a comfortable and relaxed ‘no fuss’ atmosphere. Bespoke joinery has delivered a new level of functionality and refinement, with the addition of a fireplace, concealed storage and large open shelves for our client’s sculpture collection. Outdoor walls were painted a dusty pink, encapsulating the architecture of the Mediterranean. 

Entertaining areas also formed part of the brief, so we worked on the transformation of the terrace which lacked functionality and appeal. We created an extension of the inside and designed this area to be equally as user-friendly and relaxed, with structural alterations to increase privacy and space. These are now the ultimate spaces to entertain and spend time as a family. “It was a daunting task for me to redecorate the house and Marylou made it all feel manageable. I adored all the fabrics and fittings that she helped me choose and derived a lot of pleasure from living in the house for over ten years. I particularly enjoyed the combination of the house being stylish and yet practical.” – Client

An invitation to collaborate

Contact our Studio to discuss your project.